Σχετικά με το Σιδάρι

Το Σιδάρι είναι το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της βόρειας Κέρκυρας και μια από τις περιοχές που κάθε επισκέπτης του νησιού πρέπει να δει.    Είναι διάσημο για τις αμμώδεις παραλίες του και το ρομαντικό Canal d’ amour.
Είναι ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο με υπόγεια διαδρομή μεταξύ δύο βράχων στους οποίους ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να περπατήσει, λόγω των ρηχών υδάτων. Πολλές περιοχές γύρω συστήνονται για κατάδυση. Υπάρχουν επίσης και πολλές υποθαλάσσιες σπηλιές κάτω από το κανάλι.
Η παραλία είναι  πραγματικά θαυμάσια. Οι λαξευτοί βράχοι που μοιάζουν με τα φυσικά γλυπτά και τα ανοικτά μπλε ύδατα συνθέτουν μια εξωτική άποψη. Μια άλλη φανταστική περιοχή πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας είναι η “παραλία του ηλιοβασιλέματος Λογγάς”. Αυτή η αμμώδης παραλία δίπλα στα απότομα βράχια σε μόνο μερικά βήματα. Το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα είναι ο λόγος που προσελκύει τους τουρίστες από όλη την Κέρκυρα σε αυτήν την όμορφη παραλία.
Κολυμπώντας και κάνοντας ηλιοθεραπεία στις καλά-οργανωμένες  αμμώδεις παραλίες του  χωριού με τις μπλε σημαίες. Στην παραλία υπάρχει το μικρό λιμάνι δίπλα στην μακριά παραλία με τη ρηχή και ασφαλή θάλασσα, ιδανική για τα παιδιά και με πολυάριθμες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Κάθε τύπος αθλητικών σπορ είναι διαθέσιμος. Θα βρείτε εδώ το θαλάσσιο σκι, τους γύρους με τη μπανάνα, το αλεξίπτωτο και την κατάδυση.
Υπάρχουν  επίσης μικρές βάρκες που αναχωρούν καθημερινά από το μικρό λιμάνι  για τα γύρω νησιά, Οθονοί, Ερείκουσσα και Μαθράκι.
Στα εστιατόρια προσφέρουν το πολύ καλύτερο των  τοπικών ελληνικών τροφίμων με μια σειρά των διεθνών κουζινών όπως τα ιταλικά, γαλλικά και κινέζικα, συνδυάζοντας την ελληνική φιλοξενία . Το Σιδάρι έχει επίσης μια θαυμάσια αγορά όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε που επιθυμείτε, από τις υπεραγορές στα καταστήματα αναμνηστικών όπου μπορείτε να επιλέξετε πολλά προσιτά δώρα, μπιζού, τα καλλυντικά, μεγάλη ποικιλία των πορτοφολιών & των αρωμάτων.

Σχετικά με το Canal d’ amour

Στην  αριστερή άκρη της  παραλίας στο Σιδάρι, θα δείτε τους εντυπωσιακούς  σχηματισμούς του  ψαμμίτη, οι οποίοι δημιουργούν μια εντυπωσιακή άποψη. Μεταξύ του ψαμμίτη, οι μικροί κόλποι και οι σπηλιές με το θερμό νερό σας προσκαλούν για κολύμπι. Μακριά, θα βρείτε το διάσημο κανάλι d’Amour, μια σήραγγα, μια μετάβαση μέσω του βράχου. Ο μύθος λέει εάν κολυμπήσετε μέσα από αυτό στην άλλη πλευρά θα συναντήσετε την αγάπη της ζωή σας.


Σχετικά με την Κέρκυρα

Οι  επισκέπτες του νησιού της Κέρκυρας θα θαυμάσουν  πρώτα τις φυσικές  ομορφιές του νησιού, το γραφικό της  ενετικής πόλης και  των παραδοσιακών χωριών ή την ευρεία ποικιλία των θαυμάσιων κόλπων και των αμμωδών παραλιών που προσελκύουν χιλιάδες τουριστών κάθε έτος…
Αλλά  στην Κέρκυρα υπάρχουν επίσης πολλά περισσότερα  να δείτε. Διάφορα μουσεία και βυζαντινές εκκλησίες, αρχαιολογικά μνημεία και ενετικά φρούρια, εντυπωσιακά τοπία, που προσφέρονται για τους ξένοιαστους περίπατους στις παραδοσιακές πορείες ,και την υπέροχη θέα από το βουνό Παντοκράτορας όπου είναι μπορεί κάποιος να δει τη θάλασσα και τα νησιά Οθονοί, Ερείκουσσα και Μαθράκι, την αλβανική ακτή ,τους  Παξούς,  Αντίπαξους και – εάν η ορατότητα είναι καλή, τις ακτές της Ιταλίας.
Εάν οι διακοπές των ονείρων σας  είναι σε ένα νησί που συνδυάζει  τη χαλάρωση και τον  ενθουσιασμό,  η  Κέρκυρα είναι  ο ιδανικός προορισμός!